Słonecznik prażony na słodko

Smaczna i szybka w przygotowaniu przekąska.



Składniki:
200 g ziaren słonecznika
4 łyżeczki cukru trzcinowego


Na patelni teflonowej prażę słonecznik często mieszając, kiedy słonecznik będzie złocisty posypuję go równomiernie cukrem trzcinowym i ponownie mieszam, aż do rozpuszczenia się cukru i połączenia składników.

Przekąskę przekładam do miseczki, zostawiam do lekkiego ostygnięcia i podaję.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz