Zapiekane bagietki z łososiem i camembertem

Pomysł na szybkie i smaczne śniadanie na ciepło.


Składniki:
- 2 małe bagietki ( u mnie pieczywo ciemne, ziarniste ),
- 150 g łososia norweskiego wędzonego,
- 70 g sera pleśniowego Camembert,
- kilka zielonych oliwek,
- zioła prowansalskie,
- masło,

Wykonanie:
1) Bagietki kroję wzdłuż na pół, smaruję masłem.
2) Układam pokrojony w plastry ser pleśniowy oraz łososia.
3) Całość przyprószam ziołami prowansalskimi.
4) Piekę w temperaturze 180 stopni C, przez 10 minut, aż bagietki będą chrupiące.
5) Na koniec przyozdabiam dla uwydatnienia smaku zielonymi oliwkami.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz