Truskawkowa owsianka z prażonymi płatkami migdałów

Uwielbiam takie poranki.
Zapach świeżego powietrza, śpiew ptaków i truskawkowa owsianka.



Składniki:

100 g płatków owsianych
200 ml mleka
30 g płatków migdałów Skworcu
5 dużych truskawek
liście mięty

Do rondelka wlewam mleko i przekładam płatki owsiane, gotuję na minimalnym ogniu do momentu, aż płatki dobrze nasiąkną i wchłoną całe mleko, następnie pozostawiam do delikatnego ostygnięcia.

Płatki migdałów prażę na teflonie do uzyskania złocistego koloru.
 Truskawki kroję na plasterki.

Owsiankę przekładam na talerz, dodaję truskawki oraz płatki migdałów.
Całość przyozdabiam miętą.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 komentarze:

  1. hihihih jakbysmy się umówiły ;) u mnie także z migdałami ale siekanymi;)Buziaki:****

    OdpowiedzUsuń
  2. ...aż mi się buzia śmieje jak widzę takie śniadanko:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm pychotka!! A migdaly uwielbiam pod kazda postacia tylko niestety sa bardzo kaloryczne a jak zjem jednego to nie moge przestac jesc wiecej:PP

    OdpowiedzUsuń
  4. truskawki + migdały = raj na ziemni :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Super zdrowe i pyszne sniadanko! Owsianki to chyba nalepsze sniadania na swiecie:-)

    OdpowiedzUsuń