Bananowa czekolada do picia.

W te długie zimowe wieczory wspaniale jest rozgrzać się czymś pysznym, smacznym i pożywnym.
Bananową czekoladę do picia robi się niesamowicie szybko.

Ma cudowne walory smakowe :)

Połączenie banana i czekolady...zawsze się sprawdza!
Jest to dobry pomysł na zużycie owoców które leżą już dość długo u nas i mają ciemną skórkę.

Zapraszam Was zatem do przyrządzenia sobie i najbliższym takiej czekolady.


Składniki:
(na 3, 4 porcje)
- 750 ml mleka sojowego (może być też zwykłe),
- 12 kostek gorzkiej czekolady (u mnie o zawartości 80%),
- 3 dojrzałe banany (takie są najsłodsze),

do ozdoby:
- plastry banana,
- 2 kostki czekolady drobno posiekane,


Przygotowanie:
Do rondelka wlewamy mleko i podgrzewamy.
Zostawiamy delikatny gaz i dokładamy kostki czekolady.
 Mieszamy do dokładnego rozpuszczenia się wszystkich kostek po czym dokładamy pokrojone na plastry banany.
Całość jeszcze chwilkę podgrzewamy, ściągamy z gazu i miksujemy blenderem na jednolitą czekoladę.
Ciepły napój przelewamy do szklanek, przyozdabiamy plastrami banana i posiekaną czekoladą.
Od razu podajemy.



PRZEPIS ZGŁOSZONY DO AKCJI:

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 komentarze: