Koktajl z awokado


Awokado ma wiele właściwości, które bardzo korzystnie wpływają na stan naszego zdrowia, 
często występuje także w dietach odchudzających.

KOKTAJL Z AWOKADO
ma przyjemny zapach, ładny zielony kolor, ciekawie smakuje.




Składniki:
- duże awokado,
- pół pęczka natki pietruszki,
- ząbek czosnku,
- 200 ml kefiru,
- świeżo zmielony pieprz do smaku,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- ewentualnie odrobina mleka dla rozcieńczenia,

Przygotowanie:
1) Awokado przekroić wzdłuż, wyciągnąć pestkę, obrać obydwie połówki, pokroić na mniejsze części i włożyć do blendera.
2) Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, pietruszkę drobno pokroić i dołożyć do awokado.
3) Całość zalać kefirem i zmiksować na jednolity koktajl.
4) Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny.
W razie potrzeby rozcieńczyć odrobiną mleka.

Przelać do szklanek, udekorować cytryną, pietruszką bądź kawałkiem awokado i podawać.

Smacznego.


Zimowe szaleństwa
Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

3 comments: