Koktajl z kiwi

To co najcenniejsze znajdziesz w kiwi.
Owoc ten jest doskonałym źródłem witaminy C, K, E, magnezu, miedzi czy wapnia. 
Według specjalistów jedno duże kiwi dostarcza dzienne zapotrzebowanie na 
witaminę C.

Warto sięgnąć po ten owoc w okresie osłabionej odporności organizmu,
np. w postaci smacznego koktajlu.



Składniki:
- 3 kiwi, 
- 3/4 szklanki maślanki bądź kefiru,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- szczypta cynamonu,

Przygotowanie:
Obrane i umyte kiwi kroimy na małe kawałki i wkładamy do blendera.
Dolewamy maślanki, miodu, dodajemy cynamon.
Całość miksujemy dokładnie.

W razie potrzeby dosłodzić koktajl według upodobań.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentarze:

  1. Muszę spróbować.. :)) aj.. i moja Lana.. :)

    OdpowiedzUsuń