Grillowane Pieczarki W Marynacie Czosnkowej.

Niezwykle aromatyczne i smaczne grillowane pieczarki w marynacie czosnkowej.

Świetnie smakują z grillowanym pieczywem, mogą być dodatkiem do dań mięsnych.





Składniki:

200 g dużych pieczarek
100 ml oleju bądź oliwy z oliwek
1 łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z limonki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz


Pieczarki myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w grube plasterki.
Do miseczki wlewamy oliwę i sok z limonki.
Marynatę przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Pieczarki marynujemy ok. 60 minut, następnie osączamy z nadmiaru oliwy i opiekamy na niezbyt gorącym grillu kapeluszami do dołu przez ok. 20 minut, aż zmiękną.
Przewracamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze przez chwilę.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.





Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentarze:

  1. będę musiała wypróbować przepis

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne :) gdy tylko będę mieć pieczarki to zrobię :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń