Jogurtowy Sos Ziołowy Do Potraw Z Grilla.

Lekki i orzeźwiający dip, który świetnie pasuje do grillowanych warzyw oraz mięs.

Sos doskonale sprawdzi się także jako dodatek do dań gotowanych na parze.



Składniki:

300 g greckiego jogurtu naturalnego
3 łyżki majonezu light
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka koperku
1/2 pęczka świeżej bazylii
1/2 łyżeczki cukru
płaska łyżeczka musztardy
świeżo zmielony czarny pieprz
sól


Szczypiorek, koperek i bazylię dokładnie myję, suszę i drobno siekam.
W misce mieszam jogurt naturalny z musztardą i majonezem, dodaję posiekane zioła i zieleninę, przyprawiam solą, pieprzem, dodaję cukier.
Sos chłodzę w lodówce przez ok. 30 minut.

Podaję do gorących grillowanych warzyw czy mięs. 



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

  1. musi być boski ! :)
    bardzo lubię sosy ziołowe
    i wiem,że na pewno wypróbuję Twoją propozycję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. super :)pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Do grillowanego karczku i zapiekanych ziemniaczków takie sosy są najlepsze. Ja jeszcze dodaje trochę czosnku.

    OdpowiedzUsuń