Budyniowa owsianka z serkiem wiejskim i sokiem malinowym


Składniki:

150 ml mleka
50 g płatków owsianych
1/2 szklanki zimnej wody
1/2 opakowania budyniu
150 g serka wiejskiego
sok malinowy
ulubione słodzidło (opcjonalnie)

Do rondelka dodaję mleko i płatki owsiane, gotuję na minimalnym gazie ok. 5 minut, aż do momentu napęcznienia płatków.
Budyń rozrabiam z zimną wodą w szklance i dodaję do rondelka z owsianką, całość dokładnie mieszam i trzymam na ogniu kilka minut, aż budyń zgęstnieje.
(Budyń podczas rozrabiania z wodą można posłodzić).

Budyniową owsiankę przekładam do miseczki, wykładam na wierzch serek wiejski, polewam sokiem malinowym. 

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 komentarze:

  1. Tysia to coś niesamowitego ;) Nie pomyślałabym o połączeniu owsianki i serka wiejskiego. Podoba mi się.

    OdpowiedzUsuń
  2. łaaaa *-* kocham takie owsianki !! jest pyszna <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale wygląda! A budyniowe owsianki to chyba moje ulubione. Zwłaszcza z serkiem, bo tak przyjemnie kontrastuje z ciepłem owsianki. Naprawdę czytasz mi w myślach!

    OdpowiedzUsuń
  4. ale ona ładnie wygląda, z tym soczkiem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale ślicznie podana ! Super, ciepło- zimno, biało- czerwono. Idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Kochana dzięki za fantastyczny przepis na śniadanko:)...owsianka była pyszna i bardzo sycąca!

    OdpowiedzUsuń