Kawa Imbirowa Z Bitą Śmietaną.

Kawa imbirowa ma wspaniały aromat i lekko pikantny smak.
Doskonale sprawdzi się jako deser czy dodatek do lekkiego ciasta.


Składniki:
na 1 kawę

250 ml wody
1 cm korzenia imbiru
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżka miodu
szczypta cynamonu
100 ml śmietany kremówki 30%
ozdobne cukiereczki


Imbir obieramy, przekładamy do rondelka, dolewamy wodę i doprowadzamy do zagotowania.
Imbir wyjmujemy z wrzątku, do szklanki wsypujemy kawę rozpuszczalną i zalewamy ją gorącą wodą. 
Słodzimy napar miodem i dodajemy odrobinkę cynamonu, dokładnie mieszamy.

Kremówkę ubijamy mikserem na sztywno, przekładamy do szprycy i ozdabiamy nią kawę. 
Całość dekorujemy cynamonem oraz ozdobnymi cukiereczkami. 


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentarze:

  1. Ach, wspaniała kawa! Poproszę taką tu i teraz :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o rany... Tysiaaaa co za cuda nam przygotowujesz? :***

    OdpowiedzUsuń