Wieniec Truskawkowo - Galaretkowy.

Orzeźwiający deser, prosty i łatwy w przygotowaniu, idealny na letnie dni.



Składniki:
na formę do galaretki o średnicy 20 cm
lub 4 pucharki

2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym
300 g truskawek
200 ml śmietany kremówki 30%
50 g czekolady mlecznej
1 łyżeczka cynamonu

 Zagotować 600 ml wody.
Wsypać zawartość dwóch opakowań galaretki do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.

Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia.
Do przestygniętej galaretki dodać łyżeczkę cynamonu, wymieszać i zalać truskawki.
Całość wstawić do lodówki na 6 godzin, aż co całkowitego stężenia galaretki.

Gotową galaretkę z truskawkami wyłożyć na półmisek.
Kremówkę ubić na sztywno, przełożyć do szprycy i dekorować truskawkowy wieniec.

Czekoladę mleczną zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i posypać całość.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentarze:

  1. pychotka :)
    pozdrawiam i zapraszam :)obserwuję
    http://www.pierwiasteksmaku.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie to wygląda :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń