Owsianka z rabarbarem, czekoladą i serkiem homogenizowanym



Składniki:

200 ml mleka 1, 5%
30 g płatków owsianych
20 g otrębów pszennych 
2 małe łodygi rabarbaru
2 łyżeczki cukru trzcinowego 
garść rodzynek
łyżka waniliowego serka homogenizowanego
2 kostki mlecznej czekolady

Do rondelka dodaję mleko, płatki owsiane i otręby pszenne.
Całość zagotowuję na minimalnym gazie, często mieszając, aż do momentu napęcznienia płatków owsianych. 

Rabarbar myję, osuszam i kroję w drobne kawałki.
Na małą patelnię przekładam rabarbar i dodaję cukier trzcinowy, całość podgrzewam, aż cukier się rozpuści, a rabarbar zmięknie.

Owsiankę przekładam do miseczki, dodaję rabarbar.
Całość przekładam serkiem homogenizowanym, posypuję rodzynkami oraz startą na tarce o drobnych oczkach czekoladą.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentarze:

  1. mmm pychotka :)
    pozdr i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe pomysł na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. nie jadłam jeszcze nigdy! owsianki z serkiem homo.
    muszę to nadrobić:>
    ps: ale podobają mi się te grochy u Ciebie (w tle)...
    Pozdrawiam i dziękuję za udział w rabarbarowej akcji:)

    OdpowiedzUsuń