Rewelacyjna Pieczarkowa Sałatka z Jajem i Ogórkiem.

Smakowita i doskonała na każdą okazję!
 


Składniki:

500 g pieczarek
1 biała część pora
1/2 pęczka szczypiorku
1 puszka kukurydzy
4 jaja
5 ogórków konserwowych
sól, pieprz do smaku
1 łyżka masła
2 łyżki majonezu light
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
1 płaska łyżeczka musztardy

Pieczarki myję pod bieżącą wodą, oczyszczam, osuszam i kroję w kostkę.
Białą część porą kroję w półtalarki.

Na patelni roztapiam masło i duszę pieczarki, aż do odparowania wody.
Następnie dodaję por i duszę całość pod przykryciem, aż do miękkości, pozostawiam do ostygnięcia.

Kukurydzę przekładam na sito, płuczę zimną wodą i odcedzam. 
Jaja gotuję na twardo, obieram i kroję w drobną kostkę.
Ogórka kroję w półtalarki, szczypiorek drobno siekam. 

Wszystkie składniki mieszam w misce, dodaję jogurt naturalny, majonez i musztardę, doprawiam solą i pieprzem, ponownie mieszam i chłodzę na ok. 30 minut.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentarze:

  1. Ale piękna sałatka a śniadanie się zbliża... zjadłabym:) !

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglada bardzo smacznie :)

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. fajny pomysł, na pewno wypróbuje

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie zjadłam tą sałatkę na kolację...była pyszna:)

    OdpowiedzUsuń