Owsiany deser truskawkowo winogronowy

Lekki i pożywny deser na ciepłe popołudnie.


Składniki:
100 ml mleka
50 g płatków owsianych
20 g otrąb pszennych
10 dużych truskawek
garść winogron
liście mięty

Letnim mlekiem zalewam płatki owsiane i otręby.
Pozostawiam pod przykryciem na 10 minut, aż całość dobrze napęcznieje.

Truskawki drobno kroję albo miksuję w blenderze, dodaję do owsianki, dokładnie mieszam i przekładam do miseczki.

Winogrono kroję na pół i układam na owsiance, przyozdabiam miętą i podaję.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentarze:

  1. mmmm pychotka:) w sam raz na leniwe niedzielne popołudnie:) :***

    OdpowiedzUsuń
  2. na śniadanko też dobry pomysł :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. winogrona - narobiłaś mi na nie smaku

    OdpowiedzUsuń