Mleko cynamonowe.

Mleko cynamonowe to przepyszny ciepły napój, który możemy wypić do popołudniowego kawałka ciasta zamiast kawy czy gorącej czekolady.

Przygotowanie takiego mleka trwa dosłownie chwilę, napój jest przyjemny w smaku i bardzo rozgrzewający.




Składniki:
na 2 porcje

500 ml mleka 3, 2 %
2 łyżeczki cukru trzcinowego albo miodu


Do rondelka wlewam mleko i podgrzewam je na małym ogniu, często mieszam, aby się nie przypaliło.
Kiedy mleko zagotuje się dodaję do niego cukier trzcinowy oraz mielony cynamon, całość dokładnie mieszam.

Napój podaję gorący z ulubionymi ciasteczkami albo placuszkami.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 komentarze:

  1. Musiało być obłędne! Ciepłe mleko z cynamonem, om nom nom nom! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam i często robię ale bez dodatku cukru ;) Pyszna jest na nim gotowana owsianka !

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę przyznać, że nie próbowałam nigdy takiego mleka, pewnie jest pyszne... :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo przyjemne w smaku i cudownie rozgrzewa :)

      Usuń
  4. Pomysł uważam za świetny, szkoda tylko, że nie mogę pić mleka w większych ilościach :(

    OdpowiedzUsuń
  5. Muszę spróbować,bo uwielbiam takie napoje mleczne,zapowiada się rewelacyjnie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Nie lepiej użyć laski cynamonu zamiast mielonego?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziś użyłabym laski cynamonu wtedy korzystałam z konkretnej przyprawy w ramach testowania produktu.

      Usuń