Deser z mrożonych owoców

Szybki w przygotowaniu deser, do którego możemy użyć zapas mrożonych owoców.
Sprawdzą się tu świetnie truskawki czy owoce leśne - jagody, borówki lub maliny.
Deser jest bardzo przyjemny w smaku i niezwykle orzeźwiający.

Składniki:
na 2-3 porcje

50 g mrożonych malin
50 g mrożonych truskawek
100 g mrożonych jagód
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu


Owoce przekładam na talerz i pozostawiam do rozmrożenia, można to zrobić także w mikrofali albo rondelku zwilżonym wodą.
U Nas owoce nie były do końca rozmrożone dzięki czemu deser był przyjemnie chłodny i orzeźwiający.
(Jednak to już pozostawiam osobistym upodobaniom)

Owoce przekładam do misy blendera, dodaję jogurt naturalny oraz miód i miksuję do uzyskania jednolitej konsystencji.
Mus przekładam do pucharków lub głębokich szklanek i od razu podaję.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 komentarze:

  1. Kochana w 100 % trafiłaś w me gusta :)

    OdpowiedzUsuń
  2. to bardziej taki mus :) ale pycha :) i ten kolor!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Deser/Mus ;) najważniejsze, że bardzo smaczny :)

      Usuń
  3. Bardzo chętnie taki pucharek bym wypiła. Pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O mniam! Zapamiętam i zrobię latem (bo teraz moje gardło nie wytrzymuje zimna) :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Od rana mi się taki marzy, zaraz Ci go porwę:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam, owocowy deser to jest to.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie

    OdpowiedzUsuń