Smaczna i chrupiąca surówka z selera naciowego oraz jabłka.
Doskonały dodatek do dań głównych, bardzo lekka w smaku o przyjemnym zielonym kolorze.
Składniki:
5 łodyg selera naciowego
2-3 słodkie jabłka
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18%
pieprz, sól do smaku
Seler naciowy myję, osuszam i kroję w słupki.
Jabłka obieram, myję, pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w dość dużą kostkę.
Natkę pietruszki drobno siekam.
Wszystkie składniki przekładam do salaterki, dodaję śmietanę oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszam.
Przed podaniem surówkę chłodzę w lodówce.
robię sałatki z selerem naciowym, ale z jabłkiem jeszcze nie łączyłam :) pewnie dobra była? :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobra! Jabłko nadaje przyjemnej słodyczy surówce ;)
UsuńMało jest surówek i sałatek z selerem naciowym, a przecież jest on taki smaczny. Ciekawe połączenie zaproponowałaś, muszę spróbować koniecznie :)
OdpowiedzUsuńPrzed chwilą właśnie zrobiłam, naprawdę jest bardzo smaczna.Pierwszy raz ją robiłam bo nie byłam przekonana co do selera naciowego.Jesdtem pozytywnie zaskoczona.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się to ze jest bardzo szybka w wykonaniu , w zasadzie z bardzo prostych produktów.Jakaś odmiana, bo zwykle na szybko robi się mizerię.Jabłko dodaje delikatnego słodkawego posmaku.Super.Pozdrawaim.
OdpowiedzUsuńCieszę się, że sałatka posmakowała :)
UsuńDziękuję za opinię!
Pozdrawiam,
Justyna
bardzo świeże:) pyszność
OdpowiedzUsuń