Zielona surówka z selera naciowego i jabłka

Smaczna i chrupiąca surówka z selera naciowego oraz jabłka.
Doskonały dodatek do dań głównych, bardzo lekka w smaku o przyjemnym zielonym kolorze.


Składniki:

5 łodyg selera naciowego
2-3 słodkie jabłka
1/2 pęczka natki pietruszki
3 łyżki kwaśnej śmietany 12% lub 18%
pieprz, sól do smaku

Seler naciowy myję, osuszam i kroję w słupki.
Jabłka obieram, myję, pozbawiam gniazd nasiennych i kroję w dość dużą kostkę.
Natkę pietruszki drobno siekam.
Wszystkie składniki przekładam do salaterki, dodaję śmietanę oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszam.

Przed podaniem surówkę chłodzę w lodówce.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 komentarze:

  1. robię sałatki z selerem naciowym, ale z jabłkiem jeszcze nie łączyłam :) pewnie dobra była? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dobra! Jabłko nadaje przyjemnej słodyczy surówce ;)

      Usuń
  2. Mało jest surówek i sałatek z selerem naciowym, a przecież jest on taki smaczny. Ciekawe połączenie zaproponowałaś, muszę spróbować koniecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Przed chwilą właśnie zrobiłam, naprawdę jest bardzo smaczna.Pierwszy raz ją robiłam bo nie byłam przekonana co do selera naciowego.Jesdtem pozytywnie zaskoczona.

    OdpowiedzUsuń
  4. Podoba mi się to ze jest bardzo szybka w wykonaniu , w zasadzie z bardzo prostych produktów.Jakaś odmiana, bo zwykle na szybko robi się mizerię.Jabłko dodaje delikatnego słodkawego posmaku.Super.Pozdrawaim.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, że sałatka posmakowała :)
      Dziękuję za opinię!
      Pozdrawiam,
      Justyna

      Usuń