Jaja Faszerowane Ćwikłą.

Propozycja dla osób u których ćwikła zawsze gości na Święta, ale także dla miłośników buraków.

Ćwikła na którą przepis znajdziecie TU, to nic innego jak połączenie chrzanu i buraków.

Dzisiejsza propozycja wniesie na Wielkanocy stół radosny kolor, ciekawy smak i pomysłowe zastosowanie ćwikły!




Składniki:
na 4 jaja - 8 połówek

4 jaja
3, 4 łyżki ćwikły (przepis TU)
sól, pieprz
świeży koperek do ozdoby


Jaja gotuję na twardo, zostawiam do ostygnięcia, obieram ze skorupek i kroję na połówki.
Łyżeczką wyciągam z jaj żółtka i rozgniatam je w miseczce widelcem, dodaję ćwikłę i dokładnie mieszam.
Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Całością nadziewam jaja, układam na półmisku, przyozdabiam świeżym koprem bądź szczypiorkiem.


 Kolorowe śniadanie wielkanocne
Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentarze:

  1. Bardzo ładna podkładka :) A i pomysł na jajka niebanalny. Bardzo lubię ćwikłę, więc może wykorzystam tę propozycję!

    OdpowiedzUsuń