Sałatka Z Rukoli.


Rukola dodaje werwy wielu sałatkom, wspaniale smakuje również z serami.
U mnie jednak zawsze wygrywa w tej najprostszej postaci - skropiona ulubionymi dodatkami.
Doskonała jako dodatek do obiadu, smaczna na śniadanie, przyjemna na przekąskę w ciągu dnia.




Składniki:

200 g rukoli,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka białego octu balsamicznego,
 sól, pieprz, 

Rukolę umyć, pozostawić do osuszenia, przełożyć do miski.
Oliwę połączyć z octem balsamicznym i bezpośrednio dodać do rukoli.
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

  1. uwielbiam rukolę, dużo jej u mnie schodzi :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. też lubię taką prostą wersję

    OdpowiedzUsuń
  3. rukola jest rewelacyjna!!!! niby male nic, a jakie smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja dodaję zawsze do rukoli pomidorki koktajlowe oraz troszkę sera parmezan startego na grubych oczkach lub pokrojonego na cienkie płatki. Jest wtedy przepyszna ;) Polecam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajna wersja, na pewno wypróbuję.
      Na blogu można znaleźć także podobne sałatki z rukolą, pomidorkami, fetą itp. :)
      Pozdrawiam

      Usuń