Jaja Faszerowane Szczypiorkiem.

Jaja faszerowane szczypiorkiem to propozycja na smaczne śniadanie oraz na Wielkanocy stół. 

Przepięknie wyglądają, a do tego są szybkie w przygotowaniu -
to zdecydowanie moje ulubione faszerowane jajka, kolorowe i wiosenne. 


Składniki:
na 4 jaja, 8 połówek

4 jaja
szczypiorek z dymki
łyżka majonezu
łyżka śmietany 
sól, pieprz

Jaja ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek, przepołowić.
Łyżeczką delikatnie wyjąć żółtka, rozgnieść je widelcem w miseczce.
Szczypiorek z dymki drobno pokroić, dodać do rozgniecionych żółtek, dodać majonez i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Całość dokładnie wymieszać na jednolitą pastę.
Tak przygotowanym farszem nadziewać jaja, układać na półmisku, przyozdobić drobno posiekanym szczypiorkiem.

Polecam schłodzić przed podaniem.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentarze: